Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El GAL Noguera Segrià Nord organitza jornades per difondre el projecte Futurs Emprenedors Rurals

DIVENDRES 30 AGOST 2019

El Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord ha organitzat diverses jornades adreçades a la comunitat educativa per ampliar el nombre d’escoles on implementar el projecte Futurs Emprenedors Rurals (FER) durant el nou curs escolar. Aquestes jornades es faran durant les dos primeres setmanes de setembre, i ja s’han concretat la de la Noguera el dia 5 de setembre al Consell Comarcal de la Noguera, la de la Terra Alta el 6 de setembre, i la del Baix Ebre el 9 de setembre.
El programa de la jornada inclou la presentació del projecte FER i dels materials, l’explicació del calendari d’implementació amb la col·laboració de l’Escola Salvador Espriu i el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera, la taula rodona d’experiències i el torn obert de preguntes.

A més d’organitzar aquestes jornades, el GAL ha contactat amb 21 Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya per presentar-los el projecte i explorar possibilitats de consolidar-lo en altres comarques.
Futurs Emprenedors Rurals es consolida any rere any amb l’augment de participació d’estudiants i escoles. El curs 2018-2019 un total de 242 alumes d’11 escoles de la Noguera i el Segrià Nord van participar-hi i a Catalunya un total de 39 escoles i 863 alumnes. 

El projecte FER fomenta les vocacions emprenedores entre l'alumnat de cicle superior d'Educació Primària de les escoles ubicades en el món rural. Els objectius són despertar el talent emprenedor entre els més joves, facilitar la cerca d'oportunitats i aprofitament de recursos que hi ha al món rural, difondre la cultura emprenedora als centres educatius, mostrar els valors i aprendre habilitats relacionades amb l'emprenedoria entre d’altres propòsits associats a l’empresa.
En “L’ Aventura de FER”, l’abella protagonista, juga amb els paral·lelismes entre els ruscos i les zones rurals per explicar la importància de la població rural per a la societat, com la de les abelles per a la biodiversitat. Els materials didàctics s’estructuren en 3 blocs:  «Quina bona idea», «Els reptes de FER» i «Històries d’Empreses de la Catalunya rural».
El projecte FER.Cat per fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat de 5è i 6è de primària, està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord i finançat per fons FEADER i pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Totes aquelles escoles interessades a implementar el projecte poden informar-se’n i inscriure-s’hi a www.futursemprenedors.cat