Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Casa Patau

                                               

El celler i les vinyes
Casa Patau és un celler familiar situat a la localitat de Menàrguens, comarca de La Noguera.
Està inscrit en la denominació d'origen Costers del Segre dins de la subzona d'Artesa de Segre.
Des de l'any 2001, Casa Patau elabora vins de les seves pròpies vinyes: Les quadres,
Comacabassa, Cap del terme i Torrovella, seguint un procés de vinificació artesanal.
Actualment són gairebé 13 les hectàries de vinya plantades de quinze varietats diferents.
Macabeu, Garnatxa blanca, Chardonnay,Muscat d'Alexandria, Muscat de Frontignan,
Albarinyo, Sauvignon blanc i Gewürztraminer de varietats blanques i de negres: Cabernet
Sauvignon Merlot, Ull de llebre, Garnatxa negra, Alicante Bouschet, Petit verdot i Sirà.
Les propietats del sòl de tipus calcari i el clima continental, fortes insolacions amb un contrast
tèrmic ample, hiverns freds i estius calorosos, fa que s'obtinguin uns vins de molta qualitat.
Totes les pràctiques agrícoles, que es realitzen en el conreu dels ceps, respecten el medi: no
s'utilitzen insecticides ni adobs químics. Per aconseguir una verema de major qualitat es
seleccionen els millors raïms, veremats a mà.


El celler de Casa Patau actualment té una capacitat de més 1000 Hl i disposa d'una sala de
criança climatitzada amb bótes de roure francès i americà. El celler està obert tots els
diumenges de 10 h a 14 h del matí per vendre vi al públic. També es pot realitzar una visita
guiada i un tast dels diferents vins si se sol·licita amb antelació.

Casa Patau