Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RESTAURANT EL CLAUSTRE

RESTAURANT EL CLAUSTRE DEL MONESTIR DE LES AVELLANES

Població: Os de Balaguer

http://www.monestirdelesavellanes.com/index.php/es/restaurant/

Producte Noguerament Bo: Gotim Bru Criança 2016 de Castell del Remei

A les portes del Montsec, el restaurant "El Claustre" del Monestir de les Avellanes us ofereix un ventall de possibilitats per gaudir d'una jornada gastronòmica, en un meravellós entorn natural i en un marc històric i monàstic únic.

El restaurant "El Claustre" presenta una oferta gastronòmica molt variada, que va des de la cuina tradicional i típica de la Noguera, fins a la cuina d'avantguarda elaborada pel nostre equip de cuiners i cuineres.

  PERES AL VI, FIL·LO I GELAT DE MASCARPONE per a 10 persones

De Bobby Cabral

 

PERES AL VI

1 kg de pera blanquilla 150 g de sucre

1 branca de canyella

pell de taronja (una unitat) pell de llimona (una unitat) 5 grans de cafè

5 claus

1 l de vi negre de Gotim Bru Criança 2016

Procés:

Peleu les peres, talleu-les per la meitat i traieu-ne el cor amb un tallallegums. Poseu-les en una cassola amb les espècies, vi, sucre i coeu-les suaument fins que siguin toves. Deixeu-les refredar i reserveu el líquid.

GRANISSAT DE VI NEGRE

500 ml de líquid de cocció de les peres PROCÉS:

Congeleu-lo en un got de PACO-JET i trinxeu-lo amb una forquilla a l’hora de servir. Si és molt dur, passeu-lo per la PACO-JET.

FULL DE PASTA FIL·LO

5 fulls de pasta fil·lo

100 g de mantega

sucre de llustre

Procés:

Esteneu un full de pasta fil·lo sobre paper sulfuritzat. Unteu la mantega fosa amb el pinzell, i empolseu amb sucre de llustre. Repetiu el procediment amb els altres 4 fulls de pasta fil·lo.

Talleu rectangles de 12x3cm i coeu-los al forn a 170ºC fins que siguin daurats. Un cop freds, guardar-los amb gel de sílice en lloc sec.

GELAT DE MASCARPONE

1 l de llet

75 g sucre invertit 30 g de dextrosa

80 g de Procrema base Sosa

150 g de formatge mascarpone

Procés:

Escalfeu la llet i els sucres. En calent afegiu-hi el formatge tallat a daus. Remeneu-ho i afegiu-hi l’estabilitzant.

Passeu la mescla per la batedora, coleu-la i refredeu-la.

Passeu la mescla per la mantegadora.

 

Muntatge i decoració:

Talleu les peres molt fines transversalment. Doneu-hi forma de ventall i poseu-les a sobre del full de fil·lo. Per tal que no rellisqui, poseu al plat una mica de mel.

Intercaleu el granissat amb les peres i a una banda poseu el gelat de mascarpone.